Καλώς Ήρθατε!!!

Μη επανδρωμένες ιπτάμενες μηχανές

Μη επανδρωμένες ιπτάμενες μηχανές

Μη επανδρωμένες ιπτάμενες μηχανές (Unmanned Aerial vehicles – UAV ή Remotely piloted systems – RPS), ονομάζονται τα κάθε είδους ιπτάμενα μηχανήματα που κινούνται: 1) στον αέρα (πάνω από την επιφάνεια της Γης), 2) στην επιφάνεια της θάλασσας και 3) υπό τη θάλασσα, αυτόνομα (χωρίς πιλότο ή κυβερνήτη), προγραμματισμένα ή τηλεκατευθυνόμενα, (αερομοντέλα) σε μορφή μικρού αεροπλάνου ή ελικοπτέρου με έναν ή περισσότερους κινητήρες και έλικες συντονισμένους για πλήρως ελεγχόμενη πτήση από ειδικό πρόγραμμα ή χειριστήριο εδάφους.

Η τελευταία κατηγορία εμφανίζει εξαιρετικό ενδιαφέρον. Ολο και περισσότεροι άνθρω- ποι στη χώρα μας ασχολούνται ερασιτεχνι- κά με την κατασκευή και  την πτήση των multirotors. Κύριος εκφραστής αυτής της κατηγορίας είναι το τετρακόπτερο.Η ενα- σχόληση με το χόμπι του τηλεκατευθυνόμε- νου τετρακόπτερου είναι αρκετά δαπανηρή. Τι είναι αυτό λοιπόν που ανεβάζει το κόστος κατασκευής του;Τι πρέπει να προσέξει  ένας αρχάριος ώστε να μην ξοδέψει άσκοπα τα χρήματά του σε λανθασμένες επιλογές εξαρτημάτων;

Όλες αυτές οι χρήσιμες πληροφορίες μέσα από άρθρα αλλά και βίντεο οδηγιών κατασκευής είναι διαθέσιμα στους επισκέπτες αυτού του ιστότοπου. Σε συνδυασμό με το ενημερωμένο blog αλλά και με αναλύσεις και προτάσεις σε θέματα hardware και software πιστεύουμε ότι θα αποτελέσουν το μόνιμο στέκι ενημέρωσης σας.

Ευχαριστούμε για την επίσκεψη και καλή περιήγηση!!!